Items where Subject is "Civil Law > LC1_Family and Marriage"

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Item Type | No Grouping
Number of items at this level: 11.

Article

Azemi, Islam and Ymeri, Behar (2012) Adoptimi, me një vështrim të veçantë në të drejtën tonë. Justicia (4). pp. 260-270.

Sadikaj, Fitore (2012) E drejta e mbajtjes (ushqimisë) sipas legjislacionit në kosovë. Justicia (4). pp. 108-116.

Podvorica, Hamdi (2014) Several key features of marriage in Kosovo. Iliria International Review, 2. pp. 145-161. ISSN ISSN 2192-7081

Book or Thesis

Gashi, Haxhi and Aliu, Abdulla and Vokshi, Adem (2012) Komentar Ligji Nr. 2004/32 për familjen i Kosovës. GIZ, Prishtinë.

Teaching Material

Derya Gasimova, Konul (2018) Udhëzime për Qasjen Gjinore në Gjykimin e Rasteve të Dhunës Gjinore. [Teaching Material]

Skinnider, Eileen and Ariana Qosaj, Mustafa (2020) Manual Trajnimi për Trajnerë për Prokurorë dhe Gjyqtarë Parandalimi dhe luftimi i dhunës ndaj grave dhe dhunës në familje. [Teaching Material]

Skinnider, Eileen and Qosaj-Mustafa, Ariana (2020) Material Burimor për prokurorët dhe gjyqtarët në luftimin e dhunës ndaj grave dhe dhunës në familje. [Teaching Material]

Law or legal document

Assembly of Kosovo (2004) Ligji për familjen i Kosovës. [Law or legal document]

Assembly of Kosovo (2008) Ligj për procedurën jokontestimore. [Law or legal document]

Court Decision

European Court of Human Rights (2015) Case of Adžić v. Croatia (Application no. 22643/14), 12. March 2015. [Court Decision]

Constitutional Court of Kosovo (2015) Aktvendim për papranueshmëri ne Rastin nr. KI35/15, Parashtrues Sami Omura. [Court Decision]

This list was generated on Mon Apr 15 04:59:10 2024 CEST.