E drejta e mbajtjes (ushqimisë) sipas legjislacionit në kosovë

Sadikaj, Fitore (2012) E drejta e mbajtjes (ushqimisë) sipas legjislacionit në kosovë. Justicia (4). pp. 108-116.

[img]
Preview
PDF
E drejta e mbajtjes sipas legjislacionit në Kosovë_Shqip, nr.10.pdf

Download (134kB) | Preview
[img]
Preview
PDF
E drejta e mbajtjes sipas legjislacionit në Kosovë_Serbisht, nr.10..pdf

Download (154kB) | Preview

Abstract or summary

Mbajtja apo ushqimi siç njihet në legjislacion dhe teorinë juridike paraqet një institut juridik përmes të cilit i sigurohet mbajtje personit që ka nevojë respektivisht nuk ka mjete të mjaftueshme për ekzistencë dhe plotësimin e nevojave të domosdoshme jetësore. E drejta për të kërkuar mbajtje është e drejtë e garantuar me ligj dhe si e tillë paraqitet si detyrim ligjor për palën e cila sipas ligji është e detyruar të ofroj mbajtje.

Item Type: Article
Authors:
AuthorsEmail
Sadikaj, FitoreUNSPECIFIED
Corporate Authors: Kosovo Judicial Institute
Title or reference: E drejta e mbajtjes (ushqimisë) sipas legjislacionit në kosovë
Translated title or reference: Pravo izdržavanja (alimentacije) prema zakonodavstvu kosova
Translated abstract or summary: Izdržavanje ili alimentacija kao što je poznata u zakonodavstvu i pravnoj teoriji predstavlja jednan pravni institut kroz kojeg se obezbedi izdržavanje osobi koja ima potrebu odnosno nema dovoljna sredstva za ekzistenciju i za ispunjavanje neophodnih životnih potreba. Pravo da se zatraži izdržavanje je zakonom garantovano pravo i kao takvo pojavljuje se kao pravna obaveza za stranku koja prema zakonu je obavezna da obezbedi izdržavanje.
Keywords: E Drejta Civile = Civil Law
Subjects: Courts & Procedure
Courts & Procedure > LP1_Administration of Justice
Civil Law
Civil Law > LC1_Family and Marriage
Date: 2012
Journal or publication title: Justicia
Number: 4
Page Range: pp. 108-116
Publisher: Instituti Gjyqësor i Kosovës
Date Deposited: 18 May 2016 13:00
Last Modified: 18 May 2016 13:00
URI: http://jus.igjk.rks-gov.net/id/eprint/688

Actions (login required)

View Item View Item