Adoptimi, me një vështrim të veçantë në të drejtën tonë

Azemi, Islam and Ymeri, Behar (2012) Adoptimi, me një vështrim të veçantë në të drejtën tonë. Justicia (4). pp. 260-270.

[img]
Preview
PDF
Justicia_Shqip.pdf

Download (3MB) | Preview
[img]
Preview
PDF
Adoptimi me një vështrim të veçantë në të drejtën tonë_Shqip, nr.21.pdf

Download (148kB) | Preview
[img]
Preview
PDF
Adoptimi me një vështrim të veçantë në të drejtën tonë_Serbisht, nr.21..pdf

Download (163kB) | Preview

Abstract or summary

Adoptimi (birësimi) është një institut i lashtë juridik dhe shoqëror. Në kuptimin sociologjik, adoptimi paraqitet qysh para lindjes së shtetit dhe të drejtës, por që ka ndryshuar me zhvillimin e shoqërisë. Nga aty janë edhe karakteristikat e këtij instituti dhe qëllimet e tij kanë qenë të ndryshme në periudha dhe vende të ndryshme. Për këtë arsye edhe në kohën tonë ky institut është rregulluar juridikisht në mënyrë të ndryshme në vende të ndryshme

Item Type: Article
Authors:
AuthorsEmail
Azemi, IslamUNSPECIFIED
Ymeri, BeharUNSPECIFIED
Corporate Authors: Kosovo Judicial Institute
Title or reference: Adoptimi, me një vështrim të veçantë në të drejtën tonë
Translated title or reference: Adoption , with a special focus on our right
Translated abstract or summary: Usvojenje je novi društveno pravni Institut.U sociološkom smislu, usvojanje se javljuje čak i pre rođenja države i prava, koje se promenilo sa razvojem društva. Od tada potiču i karakteristike ovog instituta, njegovi ciljevi su različiti u različitim periodima i mestima. Iz tog razloga, čak i u naše vreme ovaj institut je zakonom regulisan na drugačiji način u različitim zemljama.
Keywords: Adoptimi = Adoption
Subjects: Civil Law
Civil Law > LC1_Family and Marriage
Date: 2012
Journal or publication title: Justicia
Number: 4
Page Range: pp. 260-270
Publisher: Instituti Gjyqësor i Kosovës
Date Deposited: 18 May 2016 10:01
Last Modified: 18 May 2016 10:01
URI: http://jus.igjk.rks-gov.net/id/eprint/682

Actions (login required)

View Item View Item