Program i Specializuar i Trajnimit Krimi Kibernetikë dhe kriptovalutat Sesioni I

Bojaxhiu, Ikramije and Abdyli, Fadil (2023) Program i Specializuar i Trajnimit Krimi Kibernetikë dhe kriptovalutat Sesioni I. [Teaching Material]

[img] PDF
Krimi Kibernetikë dhe kriptovalutat Sesioni I.pdf
Restricted to Registered users only

Download (801kB)

Abstract or summary

Me mbështetjen e shoqërive në të gjithë botën në teknologjitë e informacionit dhe komunikimit, gjyqtarët dhe prokurorët duhet të jenë të përgatitur për të gjykuar krimin kibernetikë dhe shqyrtuar provat elektronike. Megjithëse në shumë vende, autoritetet e zbatimit të ligjit i kanë forcuar kapacitetet e tyre për hetimin e krimit kibernetikë dhe sigurimin e provave elektronike, kjo gjë nuk ndodh me gjyqtarët dhe prokurorët. Përvoja të sugjeron se në shumicën e rasteve, gjyqtarët dhe prokurorët hasin vështirësi në përballjen me realitetet e reja të botës kibernetike. Për këtë arsye, kërkohen përpjekje të posaçme për të aftësuar gjyqtarët dhe prokurorët që të mund të ndjekin ligjërisht dhe gjykojnë krimin kibernetikë dhe të shfrytëzojnë provat elektronike nëpërmjet trajnimit, lidhjes në rrjet dhe specializimit. Kriptovalutat janë bërë një temë shumë e spikatur dhe e diskutueshme edhe në mesin e profesionistëve të sektorit privat dhe publik që janë të përfshirë në parandalimin dhe luftimin e sh përlarjes së parave. Kriptovaluta më e mirënjohur, Bitcoin ka ngjallur shumë interesim posaçërisht për faktin se mediat vazhdojnë të merren me një numër të hetimeve dhe të ndjekjeve me profil të lartë në tërë botën.

Item Type: Teaching Material
Authors:
AuthorsEmail
Bojaxhiu, IkramijeUNSPECIFIED
Abdyli, FadilUNSPECIFIED
Corporate Authors: Academy of Justice
Title or reference: Program i Specializuar i Trajnimit Krimi Kibernetikë dhe kriptovalutat Sesioni I
Translated title or reference: Program i Specializuar i Trajnimit Krimi Kibernetikë dhe kriptovalutat Sesioni I
Keywords: Krimi Kibernetik = Cybercrime, Gjykim i Drejtë = Fair Trial
Subjects: Courts & Procedure
Courts & Procedure > LP1_Administration of Justice
Criminal Law
Criminal Law > CR1_Corruption
Date: 22 March 2023
Publisher: Akademia e Drejtësisë
Date Deposited: 03 Apr 2023 09:33
Last Modified: 08 May 2023 08:53
URI: http://jus.igjk.rks-gov.net/id/eprint/831

Actions (login required)

View Item View Item