Program i specializuar trajnimi –luftimi I shpëlarjes së parave

Kurtaj, Valon and Xhema, Behar (2022) Program i specializuar trajnimi –luftimi I shpëlarjes së parave. [Teaching Material]

[img]
Preview
PDF
Program i specializuar trajnimi -Shpëlarja e parave.pdf - Accepted Version

Download (866kB) | Preview

Abstract or summary

Ky material trajnimi është përgatitur në ndihmë të gjyqtarëve dhe prokurorëve që të kuptojnë më mirë standardet ndërkombëtare dhe kombëtare dhe masat e marra kundër pastrimit të parave dhe financimit të terrorizmit, për rikuperimin e produkteve të veprës penale dhe ndihmën e ndërsjellë juridike mes shteteve. Duke përdorur këtë dokument gjyqtarët dhe prokurorët do të kenë përkatësisht më shumë njohuri dhe përvojë për gjykimin, hetimin dhe ndjekjen penale të çështjeve që kanë të bëjnë me pastrimin e parave dhe rikuperimin e pasurisë. Manuali do të bazohet në njohuritë e mëparshme për të eksploruar shumë çështje komplekse në këtë fushë të së drejtës në mënyrë që ligji të përdoret në masën e tij të plotë për të arritur qëllimet e luftës kundër pastrimit të parave dhe financimit të terrorizmit dhe rikuperimin e produkteve të krimit. Prandaj Manuali merr parasysh jo vetëm ligjet kombëtare, por edhe ligjet ndërkombëtare dhe organizatat ndërkombëtare të krijuara për të ndihmuar vendet anëtare në luftën kundër pastrimit të parave dhe financimit të terrorizmit dhe për të rikuperuar produktet e krimit.

Item Type: Teaching Material
Authors:
AuthorsEmail
Kurtaj, Valonvalon.kurtaj@rks-gov.net
Xhema, Beharbehar.xhema@fic-ks.org
Corporate Authors: Academy of Justice
Title or reference: Program i specializuar trajnimi –luftimi I shpëlarjes së parave
Translated title or reference: Program i specializuar trajnimi –luftimi I shpëlarjes së parave
Keywords: Pastrimi i Parasë = Money Laundering, Procedura Penale = Criminal Procedure
Subjects: Courts & Procedure
Criminal Law
Criminal Law > CR1_Corruption
Criminal Law > CR7_Crime Prevention
Date: 2 December 2022
Date Deposited: 10 Feb 2023 09:46
Last Modified: 10 Feb 2023 09:46
URI: http://jus.igjk.rks-gov.net/id/eprint/819

Actions (login required)

View Item View Item