Udhëzuesi për procedurën e konfliktit administrativ

Shala, Hasan and Halimi, Delushe (2020) Udhëzuesi për procedurën e konfliktit administrativ. [Teaching Material]

[img]
Preview
PDF
200117 Udhëzuesi për Konfliktin Administrativ-Final.pdf

Download (982kB) | Preview

Abstract or summary

Ky udhëzues ka për qëllim që t’iu shërbejë gjykatave, organeve administrative, avokatëve, si dhe juristëve dhe njohësve të kësaj natyre në përgjithësi por edhe studentëve në Universitet. Përmes këtij udhëzuesi sqarohet nocioni dhe kuptimi i Konfliktit Administrativ, e gjithë procedura gjyqësore në gjykatë e cila fillon me padi, e që gjatë zhvillimit të kësaj procedure lindin lloje të ndryshme të veprimeve procedurale e të cilat veprime duhet të vendosen me një vendim gjyqësorë e me procesverbale të seancave gjyqësore e deri te marrja e vendimit përfundimtar, çoftë ai Aktvendim apo Aktgjykim. Kjo procedurë nuk është e trajtuar mjaftueshëm dhe e njëjta përmbajtje nuk gjendet as në Librat dhe Literaturën e Universitetit, e as n ë Ligjet bazike aktuale të cilat janë në zbatim lidhur me çështjen e konfliktit administrativ.

Item Type: Teaching Material
Authors:
AuthorsEmail
Shala, Hasanhasan-shala@live.com; Hasan B.Shala <Hasan.B.Shala@gjyqesori-rks.org>
Halimi, Delushedelushe.halimi@gjyqesori-rks.org
Corporate Authors: Akademia e Drejtësisë së Kosovës dhe Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ)Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ)
Title or reference: Udhëzuesi për procedurën e konfliktit administrativ
Translated title or reference: Guide to administrative dispute procedure
Keywords: Procedura Administrative = Administrative Procedure, Procesi Gjyqësor = Due Process
Subjects: Ustavno & Administrativno pravo
Ustavno & Administrativno pravo > LA05_Social Welfare
Ustavno & Administrativno pravo > LA10_Other topics
Courts & Procedure
Courts & Procedure > LP4_Procedure Rules
Date: 2020
Publisher: Akademia e Drejtësisë së Kosovës dhe Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ)
Date Deposited: 06 Oct 2020 09:39
Last Modified: 06 Oct 2020 09:39
URI: http://jus.igjk.rks-gov.net/id/eprint/790

Actions (login required)

View Item View Item