Jurisprudenca e Gjykatës së Strasburgut- botimi i katërt

Bianku, Ledi and Kumbaro, Odeta (2017) Jurisprudenca e Gjykatës së Strasburgut- botimi i katërt. Qendra Europiane me mbështetjen e Mbretërisë së Holandës, Tiranë. ISBN 978-9928-4432-4-3

[img]
Preview
PDF
Book_ECHR_ALB.pdf

Download (5MB) | Preview

Abstract or summary

Ky botim i katërt i librit “Jurisprudenca e Strasburgut” vjen 10 vjet pas botimit të fundit më 2007. Shumë gjëra kanë ndryshuar dhe janë zhvilluar që atëherë dhe ndër to pa dyshim shumë elementë, që kanë të bëjnë me këtë botim. Nga njëra anë ka evoluar në mënyrë të konsiderueshme vetë jurisprudenca e Gjykatës së Strasburgut dhe nocione themelore të funksionimit të Konventës, duke nisur që nga juridiksioni, sipas nenit 1, e deri tek ndalimi i dënimit me vdekje në çdo rrethanë, sipas protokollit të fundit me dispozita materiale, atij 13 duke fituar dimensione të reja me ndikim të jashtëzakonshëm në jetën dhe të drejtat e individëve dhe në detyrimet korresponduese të 47 shteteve anëtare.

Item Type: Book or Thesis
Authors:
AuthorsEmail
Bianku, LediUNSPECIFIED
Kumbaro, OdetaUNSPECIFIED
Corporate Authors: Qendra Europiane me mbështetjen e Mbretërisë së Holandës
Title or reference: Jurisprudenca e Gjykatës së Strasburgut- botimi i katërt
Translated title or reference: Strasbourg Court Jurisprudence - Fourth Edition
Keywords: Gjykata Europiane e të Drejtave të Njeriut = European Court of Human Rights (ECtHR), Konventa për Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut dhe Lirive Fundamentale = Convention for The Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms (1950), Eutanazia = Euthanasia
Subjects: Human Rights
Human Rights > LH1_Fundamental Rights and Freedoms
Human Rights > LH2_Freedom of Religion
Human Rights > LH3_Freedom of Speech
Human Rights > LH4_Discrimination
Human Rights > LH5_Refugee Law
Human Rights > LH6_Rights of the Child
Human Rights > LH7_Practice of Human Rights
Date: 2017
Place of Publication: Tiranë
Publisher: Qendra Europiane me mbështetjen e Mbretërisë së Holandës
ISBN: 978-9928-4432-4-3
Date Deposited: 10 May 2018 12:56
Last Modified: 10 May 2018 12:56
URI: http://jus.igjk.rks-gov.net/id/eprint/770

Actions (login required)

View Item View Item