Veprat penale kundër të drejtave të votimit

Shala, Afrim (2015) Veprat penale kundër të drejtave të votimit. Opinio Juris. pp. 5-18.

[img]
Preview
PDF
Të qenit i barabartë para ligjit_Shqip.pdf

Download (339kB) | Preview
[img]
Preview
PDF
Të qenit i barabartë para ligjit_Ang.pdf

Download (357kB) | Preview
[img]
Preview
PDF
Të qenit i barabartë para ligjit_Srb.pdf

Download (602kB) | Preview

Abstract or summary

Veprat penale kundër të drejtave të votimit janë parashikuar në një kapitull të veçantë të pjesës së posaçme të Kodit Penal të Republikës së Kosovës.1 Veprave penale kundër të drejtave të votimit në Republikën e Kosovës, kohëve të fundit, i është kushtuar një vëmendje e posaçme nga institucionet vendore dhe ato ndërkombëtare, për faktin janë inicuar një numër i konsiderueshëm i procedurave penale ndaj personave që dyshohet se kanë kryer vepra penale të kësaj natyre. Për shkak të natyrës së tyre, veprat penale kundër të drejtave të votimit kryhen me motive politike dhe janë të ndërlidhura me zgjedhjet që zhvillohen në Republikën e Kosovës.

Item Type: Article
Authors:
AuthorsEmail
Shala, AfrimUNSPECIFIED
Corporate Authors: Kosovo Judicial Institute
Title or reference: Veprat penale kundër të drejtave të votimit
Translated title or reference: Criminal acts against the rights to vote
Translated abstract or summary: Criminal offenses against the rights to vote are given in a separate chapter of a special section of the Criminal Code of the Republic of Kosovo.Offenses against the rights to vote in Kosovo, recently have been paid particular attention by domestic and international institutions, due to the fact that a series of criminal proceedings against persons alleged to have committed offenses of this nature have been launched. Because of their nature, acts against the rights to vote are committed by political motives and are connected to the elections in the Republic of Kosovo.
Keywords: E Drejta Penale = Criminal Law, Procedura Penale = Criminal Procedure
Subjects: Courts & Procedure
Criminal Law
Criminal Law > CR8_Other topics
Date: 2015
Journal or publication title: Opinio Juris
Page Range: pp. 5-18
Publisher: Instituti Gjyqësor i Kosovës
Date Deposited: 16 Dec 2015 13:48
Last Modified: 16 Dec 2015 13:48
URI: http://jus.igjk.rks-gov.net/id/eprint/564

Actions (login required)

View Item View Item