Tentativa si fazë e kryerjes së veprës penale

Çerkini, Burim (2009) Tentativa si fazë e kryerjes së veprës penale. Justicia, I (1). pp. 27-41.

[img]
Preview
PDF
Burim Çerkini_ALB.pdf

Download (72kB) | Preview

Abstract or summary

Me luftën kundër fenomenit penal merren edhe degë të tjera të së drejtës, si kriminologjia, penologjia, kriminalistika, etj. E veçanta për të drejtën penale është se ajo përcakton kushtet e përgjithshme dhe të veçanta sipas të cilave një vepër mund të konsiderohet vepër penale, sanksionet që parashikohen për autorët e tyre, si dhe rrethanat e veçanta (lehtësuese dhe rënduese) që duhet të kihen parasysh nga gjykata, në procesin e caktimit të tyre rast pas rasti.

Item Type: Article
Authors:
AuthorsEmail
Çerkini, BurimUNSPECIFIED
Corporate Authors: Kosovo Judicial Institute
Title or reference: Tentativa si fazë e kryerjes së veprës penale
Translated title or reference: Attempt as the stage of committing the offense
Translated abstract or summary: With the fight against criminal phenomenon other branches of law deal as well such as, criminology, penology, criminology, etc. The uniqueness of criminal law is that it defines the general and specific conditions under which an action can be considered a criminal offense, the sanctions provided for their authors, and special circumstances (mitigating and aggravating) that need to be considered by the court, in the process of setting their case.
Keywords: E Drejta Penale = Criminal Law
Subjects: Criminal Law
Criminal Law > CR5_Punishment & Sentencing
Date: 2009
Journal or publication title: Justicia
Volume: I
Number: 1
Page Range: pp. 27-41
Publisher: Instituti Gjyqësor i Kosovës
Date Deposited: 29 Jul 2015 23:37
Last Modified: 29 Sep 2015 09:57
URI: http://jus.igjk.rks-gov.net/id/eprint/457

Actions (login required)

View Item View Item