Aplikimi i Kodit Doganor dhe i Akcizave të Kosovës

Bardiqi, Ramush (2022) Aplikimi i Kodit Doganor dhe i Akcizave të Kosovës. [Teaching Material]

[img]
Preview
PDF (Modul)
Aplikimi i KDAK-se .pdf - Accepted Version

Download (1MB) | Preview

Abstract or summary

Çështjet Doganore janë një fushë shumë e gjerë mirëpo jo shumë e trajtuar deri me tani dhe kjo fushe përfshinë trajtimin e shume lendeve, dhe zhvillimin e procedurat e ankesave nga subjektet ne procedure dhe procedua gjyqësore ne Gjykate. Republika e Kosovës shumicën e mallrave i importon nga jashtë kjo bënë që të ketë aktivitete të shumta doganore për shkake te impaktit në taksa doganore dhe përpjekjet e palëve për shmangien e këtyre taksave, andaj si rezultat e këtyre aktiviteteve në shumë lënde në gjykatat e Kosovës kemi si pale Doganën, te cilat kane kompetence për mbledhjen e taksave doganore ne Republikën e Kosovës.

Item Type: Teaching Material
Authors:
AuthorsEmail
Bardiqi, Ramushramush.bardiqi@gjyqesori-rks.org
Corporate Authors: Academy of Justice
Title or reference: Aplikimi i Kodit Doganor dhe i Akcizave të Kosovës
Translated title or reference: Aplikimi i Kodit Doganor dhe i Akcizave të Kosovës
Keywords: Dogana & Detyrat = Customs & Duties, Procesi Gjyqësor = Due Process
Subjects: Courts & Procedure
Commercial Law
Commercial Law > LK01_Taxation & Customs
Date: 28 June 2022
Publisher: Akademia e Drejtësisë
Date Deposited: 06 Mar 2023 12:33
Last Modified: 06 Mar 2023 12:33
URI: http://jus.igjk.rks-gov.net/id/eprint/827

Actions (login required)

View Item View Item