Zbatimi i ligjit për skemat pensionale të financuar nga shteti

Halimi, Delushe and Bardiqi, Ramush (2022) Zbatimi i ligjit për skemat pensionale të financuar nga shteti. [Teaching Material]

[img]
Preview
PDF (Modul)
Zbatimi i ligjit për skemat pensionale të financuar nga shteti.pdf

Download (557kB) | Preview

Abstract or summary

Ligjit për Skemat Pensionale të Financuar nga Shteti përcakton pensionet bazike të moshës, pensionet kontribut pagues të moshës, pensionet e aftësisë së kufizuar, pensionet e parakohshme, pensionet familjare dhe pensionet invalidore të punës, si pensione të Shtyllës së I-rë , ne rast kur kontribusit lëndohen ne pune apo fitojn sëmundje profesionale. Ky ligj përcakton procedurat administrative permes te cilave personat mund te aplikojn per përfitime e pnsioneve. Me kete ligj unifikohet sigurimi i vazhdushem i këtyre pensioneve per shtetas te Kosoves dhe per shtetas te huaj. Qellimi i këtij trajnimi eshte avancimi i njohurive te gjyqatarve lidhur me zbatimin e unifikuar te legjislacionit ne fuqi per pensione.

Item Type: Teaching Material
Authors:
AuthorsEmail
Halimi, Delushedelushe.halimi@gjyqesori-rks.org
Bardiqi, Ramushramush.bardiqi@gjyqesori-rks.org
Corporate Authors: Academy of Justice
Title or reference: Zbatimi i ligjit për skemat pensionale të financuar nga shteti
Translated title or reference: Zbatimi i ligjit për skemat pensionale të financuar nga shteti
Keywords: Pensionet = Pensions, Procedura Administrative = Administrative Procedure
Subjects: Ustavno & Administrativno pravo
Ustavno & Administrativno pravo > LA05_Social Welfare
Date: 22 September 2022
Publisher: Akademia e Drejtësisë
Date Deposited: 13 Feb 2023 07:17
Last Modified: 13 Feb 2023 07:17
URI: http://jus.igjk.rks-gov.net/id/eprint/824

Actions (login required)

View Item View Item