Doracaku i Gjyqtarëve për Procedurën Penale

Hyseni, Bashkim and Shala, Afrim (2015) Doracaku i Gjyqtarëve për Procedurën Penale. [Teaching Material]

[img]
Preview
PDF
DORACAKU I GJYQTARËVE PËR PROCEDURËN PENALE ALB for distribution.pdf

Download (1MB) | Preview
[img]
Preview
PDF
PRIRUČNIK ZA SUDIJE O KRIVIČNOM SRB for distribution.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract or summary

Doracaku i gjyqtarëve për procedurën penale, ka për qëllim të ofrojë udhëzime praktike ndaj situatave me të cilat ndeshen gjyqtarët gjatë punës së tyre. Doracaku përfshin procedurat që kërkohen nga Kodi i Procedurës Penale. Gjyqtarët e rinj në veçanti do të përfitojnë nga ky publikim, por edhe gjyqtarët me përvojë mund të gjejnë se ky ju shërben si përkujtues i dobishëm se si të merren me gjërat rutinë, duke propozuar çështje më komplekse ose pikënisje të dobishme kur të ndeshen me situata për herë të parë. Ky është botimi i parë i Doracakut të Gjyqtarëve për Procedurën Penale, i cili si i tillë, përfaqëson një pikë referimi për proceset penale. Pa dyshim këto procedura dhe praktika do të zhvillohen me kalimin e kohës. Veprimet praktike të sugjeruara këtu parashohin vetëm rekomandimet e grupit punues. Informacionet që jepen konsiderohen më të qarta dhe më me vlerë, por nuk kanë për qëllim të shërbejnë si autoritet ligjor.

Item Type: Teaching Material
Authors:
AuthorsEmail
Hyseni, BashkimUNSPECIFIED
Shala, AfrimUNSPECIFIED
Corporate Authors: Kosovo Judicial Institute & Rule of Law Program USAID
Title or reference: Doracaku i Gjyqtarëve për Procedurën Penale
Translated title or reference: Priručnik za Sudije o Krivičnom Postupku
Keywords: Procedura Penale = Criminal Procedure
Subjects: Courts & Procedure
Criminal Law
Date: 2015
Publisher: Instituti Gjyqësor i Kosovës
Date Deposited: 14 Sep 2015 09:13
Last Modified: 11 Jan 2019 08:26
URI: http://jus.igjk.rks-gov.net/id/eprint/523

Actions (login required)

View Item View Item