Liria e shprehjes dhe fyerja

McGonagle, STarlach and McGonagle, Marie and Ó Fathaigh, Ronan (2018) Liria e shprehjes dhe fyerja. [Teaching Material]

[img]
Preview
PDF
LIRIA E SHPREHJES DHE FYERJA_Alb_Sep 2018_Final.pdf.pdf

Download (900kB) | Preview

Abstract or summary

Ky studim shqyrton jurisprudencen voluminoze të Gjykates Evropiane të të Drejtave të Njeriut (“Gjykata”) që lidhet me lirine e shprehjes dhe fyerjen. Ai nis duke sqaruar konceptin e fyerjes dhe duke percaktuar pozicionin që ka ajo në raport me lirinë e shprehjes dhe debatin publik. Studimi shpjegon sesi ligjet për fyerjen që parashikojne mbrojtje tejet të gjerë të interesave të reputacionit dhe që parashikojne mjete juridike apo masa që prodhojne pasoja me ndikim të gjerë mund të sjellin për rrjedhoje efekte frenuese për lirine e shprehjes dhe debatin publik. Si rezultat, parimi i proporcionalitetit në raport me ligjet për fyerjen dhe zbatimin e tyre eshte shume i rendesishem, kur vjen fjala për parandalimin e ketij efekti frenues.

Item Type: Teaching Material
Authors:
AuthorsEmail
McGonagle, STarlachUNSPECIFIED
McGonagle, MarieUNSPECIFIED
Ó Fathaigh, RonanUNSPECIFIED
Corporate Authors: Versioni shqip u publikua ne kuader te programit te perbashket te Bashkimit Evropian dhe Keshillit te Evropes “Perforcimi i ekspertizes gjyqesore per lirine e shprehjes dhe medias ne EvropenJuglindore (JUFREX)”.SHPREHJES
Title or reference: Liria e shprehjes dhe fyerja
Translated title or reference: Një studim i jurisprudencës së Gjykatës Evropiane të të Drejtave të Njeriut
Keywords: Liria e Shprehjes = Freedom of Expression, Konventa për Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut dhe Lirive Fundamentale = Convention for The Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms (1950)
Subjects: Human Rights > LH1_Fundamental Rights and Freedoms
Human Rights > LH3_Freedom of Speech
Human Rights > LH7_Practice of Human Rights
Date: 2018
Publisher: Botuar nga ≪Maluka≫, Tirane 2018
Date Deposited: 30 Oct 2018 08:12
Last Modified: 30 Oct 2018 08:12
URI: http://jus.igjk.rks-gov.net/id/eprint/775

Actions (login required)

View Item View Item