Doracak për Institucionet e Trajnimit Gjyqësor të Evropës Juglindore-Luftëtarët e huaj terrorist

UNSPECIFIED (2017) Doracak për Institucionet e Trajnimit Gjyqësor të Evropës Juglindore-Luftëtarët e huaj terrorist. [Teaching Material]

[img]
Preview
PDF
Final Manual UNODC FTF (Printed Version) ALB_submitted. 06 June 2018_2.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract or summary

Misioni i Zyrës së Kombeve të Bashkuara për Drogën dhe Krimin (UNODC) është të kontribuojë në arritjen e sigurisë dhe drejtësisë për të gjithë duke e bërë botën më të sigurt nga krimi, droga dhe terrorizmi. Në kontekstin e terrorizmit global, UNODC është i mandatuar të ofrojë ndihmë për vendet që kërkojnë përpjekjet e tyre për të trajtuar aspektet e drejtësisë penale për luftimin e terrorizmit. Ka disa tendenca që mund të vërehen lidhur me terrorizmin në vitet e fundit1. Para së gjithash, sulmet terroriste kanë synuar gjithnjë e më shumë qytetarët privatë. Ndërsa numri i përgjithshëm i vdekjeve si rezultat i sulmeve terroriste u rrit me 80 përqind midis 2013 dhe 2014, vdekjet e civilëve u rritën për 172 përqind gjatë të njëjtës periudhë. Më tutje, Boko Haram dhe Shteti Islamik i Irakut dhe Levant (ISIL / Da'esh) ishin përgjegjës bashkërisht për 51 përqind të të gjitha viktimave globale të pretenduara në vitin 2014.2 Fenomeni i luftëtarëve të huaj terroristë (LHT) është një kërcënim në rritje për shumë vende. Fluksi i LHT në Irak dhe Siri vazhdoi në 2014 dhe 2015 dhe vlerësohet se në Afganistan dhe Irak që nga viti 2011 kanë arritur nga 25,000 deri në 30,000 LHT.

Item Type: Teaching Material
Corporate Authors: Zyra e kombeve të bashkuara për drogë dhe krime Vienë Vienë
Title or reference: Doracak për Institucionet e Trajnimit Gjyqësor të Evropës Juglindore-Luftëtarët e huaj terrorist
Translated title or reference: Manual for Judicial Training Institutions Southeastern Europe - Foreign terrorist fighters
Keywords: Terrorizmi = Terrorism, Luftërat = Wars
Subjects: Courts & Procedure
Courts & Procedure > LP2_Practice of Law
Courts & Procedure > LP3_Legal Professions & Training
Date: 2017
Date Deposited: 25 Jun 2018 07:58
Last Modified: 25 Jun 2018 07:58
URI: http://jus.igjk.rks-gov.net/id/eprint/772

Actions (login required)

View Item View Item