Sistemi i drejtësisë për të mitur në Republikën e Kosovës

Sadiku, Isuf (2016) Sistemi i drejtësisë për të mitur në Republikën e Kosovës. Opinio Juris (2). pp. 9-18.

[img]
Preview
PDF
Isuf Sadiku-shqip.pdf

Download (206kB) | Preview
[img]
Preview
PDF
Isuf Sadiku-serbisht.pdf

Download (286kB) | Preview
[img]
Preview
PDF
Isuf Sadiku-anglisht.pdf

Download (167kB) | Preview

Abstract or summary

Sistemi i drejtësisë për të mitur është pjesë integrale e sistemit të drejtësisë në një shtet. Trendët ndërkombëtare të drejtësisë, gjithnjë e më shumë po i japin përparësi drejtësisë për të mitur në raport me degët e tjera dhe gjithashtu rekomandojnë shtetet në formësimin e këtij sistemi, duke nxjerr legjislacion të veçantë për fëmijë, duke krijuar procedura dhe mekanizma të pavarur nga sistemi i drejtësisë së një shteti.

Item Type: Article
Authors:
AuthorsEmail
Sadiku, IsufUNSPECIFIED
Corporate Authors: Kosovo Judicial Institute
Title or reference: Sistemi i drejtësisë për të mitur në Republikën e Kosovës
Translated title or reference: System of justice for juveniles in the Republic of Kosovo
Translated abstract or summary: The system of juvenile justice is an integral part of the justice system in a country. International trends in law, are increasingly giving priority to juvenile justice in relation to other branches and they also recommend states in shaping of this system, drawing on specific legislation for children and establishing procedures and mechanisms independent from the justice system of one state.
Keywords: Të Miturit = Minors
Subjects: Criminal Law
Criminal Law > CR4_Juvenile Justice
Date: 2016
Journal or publication title: Opinio Juris
Number: 2
Page Range: pp. 9-18
Publisher: Instituti Gjyqësor i Kosovës
Date Deposited: 05 Jul 2017 07:43
Last Modified: 05 Jul 2017 07:43
URI: http://jus.igjk.rks-gov.net/id/eprint/742

Actions (login required)

View Item View Item