Dënimi, qëllimi dhe llojet

Dervodeli, Valbona (2012) Dënimi, qëllimi dhe llojet. Justicia (4). pp. 246-253.

[img]
Preview
PDF
Dënimi, qëllimi dhe llojet_Shqip, nr. 19.pdf

Download (120kB) | Preview
[img]
Preview
PDF
Dënimi, qëllimi dhe llojet_Serbisht, nr. 19.pdf

Download (140kB) | Preview

Abstract or summary

Për t’u shqiptuar një dënim duhet të ekzistojë vepra penale, elementet e saj, siç janë: sjellja e njeriut (veprimi ose mosveprimi), rrezikshmëria shoqërore, përcaktimi i një vepre penale, pasoja, lidhja shkakësore mes veprimit (mos veprimit) dhe pasojës, përgjegjësia penale.

Item Type: Article
Authors:
AuthorsEmail
Dervodeli, ValbonaUNSPECIFIED
Corporate Authors: Kosovo Judicial Institute
Title or reference: Dënimi, qëllimi dhe llojet
Translated title or reference: Kazna, svrha i vrste kazne
Translated abstract or summary: Da bi se izrekla kazna, mora da postoji krivično delo, elementi krivičnog dela, ljudsko ponašanje (činjenje ili nečinjenje), društvene opasnosti, određivanje nekog krivičnog dela, posledice, uzročna veza između radnje (ne postupanaje ) posledice i krivična odgovornost.
Keywords: Juridiksioni Penal = Criminal Jurisdiction
Subjects: Courts & Procedure
Criminal Law
Criminal Law > CR5_Punishment & Sentencing
Date: 2012
Journal or publication title: Justicia
Number: 4
Page Range: pp. 246-253
Publisher: Instituti Gjyqësor i Kosovës
Date Deposited: 18 May 2016 11:52
Last Modified: 18 May 2016 11:52
URI: http://jus.igjk.rks-gov.net/id/eprint/686

Actions (login required)

View Item View Item