Shpronësimi i pronës së paluajtshme

Muzaqi, Bujar (2011) Shpronësimi i pronës së paluajtshme. Justicia (3). pp. 35-41.

[img]
Preview
PDF
Shpronësimi i pronës së paluajtshme_shqip.pdf

Download (108kB) | Preview
[img]
Preview
PDF
Shpronësimi i pronës së paluajtshme_serbisht.pdf

Download (106kB) | Preview
[img]
Preview
PDF
Shpronsimi i prones së paluajtshme.pdf

Download (109kB) | Preview

Abstract or summary

Me shpronësim nënkuptojmë se pasuria e paluajtshme mund të shpronësohet kur kjo paluajtshmëri është e nevojshme me qëllim të ndërtimit të objekteve ekonomike, banimi, komunale, shëndetësore, kulturore dhe objekteve tjera me interes të përgjithshëm. Pasuria e paluajtshme mund të shpronësohet edhe kur kjo është e nevojshme me qëllim zhvillimi të punimeve tjera me interes të përgjithshëm.

Item Type: Article
Authors:
AuthorsEmail
Muzaqi, BujarUNSPECIFIED
Corporate Authors: Kosovo Judicial Institute
Title or reference: Shpronësimi i pronës së paluajtshme
Translated title or reference: Expropriation of real estate
Translated abstract or summary: By expropriation we mean that real estate can be expropriated when this real estate is necessary for the construction of commercial, residential, municipal, healthcare, cultural and other buildings of general interest.
Keywords: Të Drejtat Pronësore = Property Rights, Prona e Patundshme = Real Property
Subjects: Courts & Procedure
Civil Law
Civil Law > LC4_Property Law
Date: 2011
Journal or publication title: Justicia
Number: 3
Page Range: pp. 35-41
Publisher: Instituti Gjyqësor i Kosovës
Date Deposited: 18 May 2016 07:22
Last Modified: 18 May 2016 09:05
URI: http://jus.igjk.rks-gov.net/id/eprint/677

Actions (login required)

View Item View Item