Bashkëpunimi në kryerjen e veprës penale

Kukaj, Nushe (2011) Bashkëpunimi në kryerjen e veprës penale. Justicia (3). pp. 83-90.

[img]
Preview
PDF
Bashkëpunimi në kryerjen e veprës penale_serbisht.pdf

Download (138kB) | Preview
[img]
Preview
PDF
Bashkëpunimi në kryerjen e veprës penale_shqip.pdf

Download (147kB) | Preview
[img]
Preview
PDF
Bashkunimi në kryerjen e vepres penale.pdf

Download (139kB) | Preview

Abstract or summary

Nuk janë të rralla rastet kur në kryerjen e një vepre penale marrin pjesë më shumë persona. Praktika tregon se në raste të tilla ekzistojnë shumë forma të ndryshme të veprimit të përbashkët dhe shkallë e ndryshme e kontributit të pjesëmarrësve në kryerjen e veprës penale. Ekzistojnë bashkimet kriminale të organizuara mirë dhe me strukturë udhëheqëse që merren me kriminalitet si një lloj i veprimtarisë së përhershme, por ekzistojnë edhe forma tjera të veprimtarisë së përbashkët kriminale me shkallë më të ulët të organizimit. Këtu më së shpeshti bëhet fjalë për lidhjen momentale të më shumë personave për kryerjen e një vepre penale.

Item Type: Article
Authors:
AuthorsEmail
Kukaj, NusheUNSPECIFIED
Corporate Authors: Kosovo Judicial Institute
Title or reference: Bashkëpunimi në kryerjen e veprës penale
Translated title or reference: Collaboration in committing a criminal Offence
Translated abstract or summary: It is not rarely the case when more persons participate in committing a criminal offence. Practice has shown that in such cases there are many different forms of joint enterprise and different degrees of contribution by participants in committing a criminal offence. There exist well-organized criminal associations with leading structures that are engaged in criminality as a permanent type of activity, but there are other forms of joint criminal ventures with a lower degree of organization. These have mainly to do with ad hoc connections of more persons to commit a criminal offence.
Keywords: E Drejta Penale = Criminal Law, Procedura Penale = Criminal Procedure
Subjects: Courts & Procedure
Courts & Procedure > LP1_Administration of Justice
Courts & Procedure > LP4_Procedure Rules
Criminal Law
Criminal Law > CR5_Punishment & Sentencing
Date: 2011
Journal or publication title: Justicia
Number: 3
Page Range: pp. 83-90
Publisher: Instituti Gjyqësor i Kosovës
Date Deposited: 17 May 2016 12:08
Last Modified: 18 May 2016 09:13
URI: http://jus.igjk.rks-gov.net/id/eprint/670

Actions (login required)

View Item View Item