Corfu Channel (United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland v. Albania)

International Court of Justice (1949) Corfu Channel (United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland v. Albania). [Court Decision]

[img]
Preview
PDF
corfu.pdf

Download (8MB) | Preview
Official URL: http://www.icj-cij.org/docket/index.php?p1=3&p2=3&...

Abstract or summary

Following a series of encounters from May to November 1946 in the Corfu Channel between the United Kingdom and the People's Republic of Albania—one of which resulted in damage to two Royal Navy ships and significant loss of life—the United Kingdom brought suit in the ICJ seeking reparations. After an initial ruling on jurisdiction in 1948, the ICJ issued separate merits and compensation judgments in 1949. The Court awarded the United Kingdom £843,947.

Item Type: Court Decision
Corporate Authors: International Court of Justice
Title or reference: Corfu Channel (United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland v. Albania)
Translated title or reference: Rasti Kanali e Korfuzit (Mbretëria e Bashkuar e Britanisë së Madhe dhe Irlanda Veriore v. Shqipëria)
Translated abstract or summary: Pas një serie të takimeve nga maji deri në nëntor 1946 në Kanalin e Korfuzit midis Mbretërisë së Bashkuar dhe Republikës Popullore të Shqipërisë-një prej të cilave rezultoi në dëmtim të dy anije Te Flotes Mbreterore dhe humbje të konsiderueshme jete, Mbretëria e Bashkuar solli padi në GJND duke kërkuar dëmshpërblim. Pas një vendimi fillestar mbi juridiksionin në vitin 1948, GJND-ja ka lëshuar merita të veçanta dhe dekretet e kompensimit në vitin 1949. Gjykata i dha Mbretërinë e Bashkuar £ 843,947.
Keywords: Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë = International Court of Justice
Subjects: International Law > LI5_Other topics
Date: 9 April 1949
Official URL: http://www.icj-cij.org/docket/index.php?p1=3&p2=3&...
Date Deposited: 23 Jul 2015 12:05
Last Modified: 02 Oct 2015 09:26
URI: http://jus.igjk.rks-gov.net/id/eprint/427

Actions (login required)

View Item View Item